eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Adventi díszvilágítás Budapesten, az Andrássy úton 2019. december 3-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ilyen lesz Budapest új adventi díszkivilágítása

Zöld szemlélettel alakítja át idén a karácsonyi díszkivilágítást a Főpolgármesteri Hivatal Budapesten. A környezetbarát anyagokból készült díszek és a fák megóvása mellett fontos szempont az energiahatékonyság, így 2020-ban csökkenni fog az üzemeltetés költsége is.

A főváros több kerületében még a tavalyinál is különlegesebb lesz a karácsonyi díszkivilágítás. A fővárosi önkormányzat többek között a Városháza Park és az Andrássy út adventi hangulatáról gondoskodik, idén zöld szemlélettel – mondta el Pap Zoltán, a Budapesti Dísz és Közvilágítási Kft. ügyvezetője.

A korábban alkalmazott díszkivilágítás sérülést okozhatott a fák vékonyabb ágainak, ezért is kerestek más megoldást, mondta Pap Zoltán. Füzérezés helyett energiatakarékos, környezetbarát megoldásban gondolkodtak.

Pap Zoltán hangsúlyozta: sikerült úgynevezett favédő hevedereket találni, ezek végébe karabinerekkel lehet az acélsodronyokat beakasztani, így 26 átvetítést alakítottak ki keresztbe a fák legnagyobb ágai között, és erre 182 organikus anyagból készült dísz kerül fel.

A fák megóvása mellett ebben az évben az energiahatékonyság is fontos szempont lesz.

Negyven százalékkal kevesebb energiát használ az új rendszer, mint a korábbi, így 2-2,2 millió forintra csökkenhet majd a idei díszkivilágítás költsége.

Az adventi fények Budapesten november 29-én gyulladnak majd fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×