eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Orlai Produkciós Iroda

Határozatlan időre bezár a Belvárosi Színház

November 9-től a járványhelyzet enyhüléséig nem tartanak előadásokat.

A Belvárosi Színház határozatlan időre, a koronavírus-járvány enyhülésének idejére zár be - derült ki az Orlai Produkciós Iroda Facebook-bejegyzéséből.

Mint ismert, ismét életbe lépett a rendkívüli jogrend és egy kedden bejelentett kormányrendelet szerint színházban és moziban is csak minden harmadik széken ülhetnek nézők, és egymás mögött sem ülhetnek ketten. A korlátozás nagyon nehéz helyzetbe hozza a színházakat és a mozikat.

Az Orlai Produkciós Iroda csütörtökön közölte: "a jelenlegi drámai vírushelyzetben nem hiszünk a fél- vagy harmadmegoldásokban, nem hisszük, hogy a látszatintézkedésekkel a járványveszély csökkenthető".

"Fájdalmas volt a teljes bezárásra vonatkozó döntés, de úgy érezzük, hogy hitelünk a szakma, munkatársaink és közönségünk felé csak úgy tud megmaradni, ha az egészség védelmét tartjuk elsődlegesnek" – írták.

A november 6-i Határátlépések, a november 7-i Párterápia és a november 8-i Egy apró kérés című előadásokat a legfrissebb járványügyi előírásoknak megfelelően, távolságtartással kialakított nézőtérrel megtartják.

A már meghirdetett előadások pótlásáról a járványhelyzetet érintő intézkedések feloldása után tudnak tájékoztatást adni, addig megértést és türelmet kérnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×