eur:
392.88
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb döntésnek örülhetnek az ingázók

Két határátkelő nyílt meg a magyar-osztrák határon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A Pornóapáti és Bildein közötti közúti átkelő reggel 6 és este 7 óra között vehető igénybe, az Ágfalva-Schatterdorf közötti átkelőt pedig reggel 8-10 és délután 2-4 óra között használhatják a kétoldalú személyforgalomban.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 10-én az akkor még lezárt határátkelőhelynél, Pornóapátiban azt mondta, a járvány megfékezésében fontos kormányzati eszköz a szeptember elsejével bevezetett utazási korlátozás, ugyanakkor a kormány számára fontos a határ menti térségben élők véleménye, akik közül sokan dolgoznak a szomszédos Ausztriában, tehát nem mindegy, hogy milyen kerülővel tudnak naponta átkelni a határon.

Hende Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője ezen a sajtótájékoztatón közölte: a környékbeliek egy petíciót juttattak el hozzá, amelyben azt kérik, hogy - több hasonló átkelő megnyitása után - a Pornóapáti és Bildein (Beled) közötti határátkelőhely is nyíljon meg.

Ezt követően született meg a határ menti térségben ingázók számára kedvező döntés, amit Facebook-posztjában Hende Csaba már korábban tudatott.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×