eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A látogatási tilalomról szóló tájékoztató a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Gyermekgyógyászati Osztálya egyik bejáratán 2018. február 6-án. A felső légúti hurutok, influenzás megbetegedések megelőzése miatt részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház három intézményében.
Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Újabb magyarországi kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

Budapesti és vidéki intézményeket is érint az intézkedés

Nem lehet látogatni a betegeket keddtől Budapesten:

  • a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban,
  • az Észak-közép-budai Centrumban (Szent János kórház),
  • az Új Szent István Kórház és Szakrendelőben,
  • a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben,
  • a Bajcsy-Zsilinkszky Kórház és Szakrendelő telephelyein.

A járványügyi helyzetre tekintettel, a dolgozók és a betegek egészségének védelme érdekében vasárnap látogatási tilalmat rendeltek el a Bajai Szent Rókus Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátó osztályán. Szintén megtiltották a betegek felkeresését a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kiskunfélegyházi telephelyén.

Komárom Esztergom megye kórházai közül Esztergomban és Dorogon rendeltek el látogatási tilalmat a koronavírus terjedésének megelőzésére. Komáromban hétfőtől nem lehet látogatni a fekvőbetegosztályokat, a tatabányai Szent Borbála kórházban és tatai részlegén pedig márciustól folyamatos látogatási tilalom van érvényben.

Látogatási tilalom lépett életbe a szombathelyi Markusovszky Kórházban is, ez kiterjed a kórház valamennyi telephelyére és osztályára.

A közlések szerint a csomagküldési és kapcsolattartási jogokat mindenütt biztosítják. A súlyos állapotú betegeket és a kiskorúakat, valamint a szülő asszonyokat közvetlen hozzátartozó látogathatja, illetve a beteg kérésére őt felkeresheti egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja, betartva a higiénés szabályokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×