eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő

Felmondott az Index szerkesztőségi vezetése és több mint 70 munkatársa

A főszerkesztő menesztése után a szerkesztőség tagjainak többsége sem marad a hírportálnál.

Pénteken kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, valamint a két főszerkesztő-helyettes, Munk Veronika és Haász János. A legnagyobb látogatottságú magyar hírportál szerkesztőségének több mint hetven munkatársa szintén felmondott.

A távozási hullámot az okozta, hogy – amint arról az Infostart is beszámolt – Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke szerdán kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését, mert indokolása szerint "a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni". Bodolai László ezzel egyidejűleg a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, és bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András jogász, újságíró is.

A döntés után az Index szerkesztősége azt követelte az igazgatóság elnökétől, hogy helyezze vissza pozíciójába Dull Szabolcsot a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében, de ezt Bodolai elutasította. Ezek után döntött úgy a szerkesztőség tagjainak túlnyomó többsége, hogy felmondja munkaszerződését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×