eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Felmondott az Index szerkesztőségi vezetése és több mint 70 munkatársa

A főszerkesztő menesztése után a szerkesztőség tagjainak többsége sem marad a hírportálnál.

Pénteken kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, valamint a két főszerkesztő-helyettes, Munk Veronika és Haász János. A legnagyobb látogatottságú magyar hírportál szerkesztőségének több mint hetven munkatársa szintén felmondott.

A távozási hullámot az okozta, hogy – amint arról az Infostart is beszámolt – Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke szerdán kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését, mert indokolása szerint "a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni". Bodolai László ezzel egyidejűleg a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, és bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András jogász, újságíró is.

A döntés után az Index szerkesztősége azt követelte az igazgatóság elnökétől, hogy helyezze vissza pozíciójába Dull Szabolcsot a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében, de ezt Bodolai elutasította. Ezek után döntött úgy a szerkesztőség tagjainak túlnyomó többsége, hogy felmondja munkaszerződését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×