INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

index

tüntetés

demonstráció

Az Index mellett tüntetnek Budán

Az Index mellett tüntetnek Budán

Infostart

Több ezren vesznek részt a vonulásos demonstráción.

Az Indexért és a sajtószabadságért szervezett tüntetést péntekre a Momentum. A tüntetők a Kolosy tér melletti Puskás Öcsi térről a Várba, a Karmelita Kolostorhoz vonulnak, ahol beszédek hangzanak el. A demonstráción a beszámolók szerint több ezren vesznek részt.

A tüntetést még azt megelőzően szervezték meg, hogy pénteken felmondott volna az Index szerkesztőségi vezetése és szinte valamennyi munkatársa.

A távozási hullámot az okozta, hogy Bodolai László, az Index Zrt. igazgatóságának elnöke szerdán kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését, mert indokolása szerint "a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni". Bodolai László ezzel egyidejűleg a korábban megüresedett vezérigazgatói posztra Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, és bekerült a társaság igazgatóságába Sztankóczy András jogász, újságíró is. A döntés után az Index szerkesztősége azt követelte az igazgatóság elnökétől, hogy helyezze vissza pozíciójába Dull Szabolcsot a szakmai függetlenség és az Index jövőjének megőrzése érdekében, de ezt Bodolai elutasította.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018