eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Márki-Zay Péter (független) polgármester és Varga Ildikó jegyző a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Végrehajtást kezdeményez Márki-Zay Péterrel szemben a megyei kormánymegbízott

Végrehajtást kezdeményez Márki-Zay Péterrel szemben a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott és a szegedi járási hivatal vezetője - közölte a megyei kormányhivatal sajtószolgálata.

A közlemény szerint Hódmezővásárhely polgármestere mindezidáig nem fizette meg azt a május 18-án megítélt sérelemdíjat, amelyet a másodfokú bíróság azért rótt ki rá, mert valótlan állításokat tett közzé közösségi oldalán Juhász Tünde Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízottról és Holubán Csilla szegedi járási hivatalvezetőről. Az államigazgatási vezetők ezért kénytelenek végrehajtási eljárást kezdeményezni a jó hírnevüket megsértő polgármester ellen.

Mint írták, az eset azért is szomorú, mert a 400-400 ezer forintos sérelemdíjat a hivatalvezetők a vásárhelyi kórháznak ajánlották fel jótékony adományként.

Márki-Zay Péter a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején gyakorlatilag a saját városának egészségügyi intézményétől vonja meg a támogatást, holott korábban saját nyilatkozatában üdvözölte és minden vásárhelyi nevében megköszönte a felajánlást, továbbá ígéretet tett a sérelemdíj önkéntes teljesítésére - olvasható a közleményben.

A hivatalvezetők úgy fogalmaztak, rendkívül sajnálatos, hogy egy megyei jogú város polgármestere nem tanúsít jogkövető magatartást és ezáltal a vásárhelyieket károsítja. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal vezetői bíznak abban, hogy a végrehajtási eljárás eredményes lesz, és a kórház megkaphatja a felajánlott adományt - írták.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×