eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2020. január 17-én. A főpolgármester elmondta, hogy évente nagyjából kétmilliárd forintból szüntetnék meg a CT- és MR-várólistákat Budapesten a daganatgyanús megbetegedések esetében. Jobbról Havasi Gábor egészségpolitikai tanácsadó, a Fővárosi Közgyűlés tagja.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fővárosi Közgyűlés májusi ülését sem hívja össze a főpolgármester

A főpolgármester félszáz ügyben tervez egyeztetések után dönteni, az előterjesztéseket ezelőtt közzéteszi.

A koronavírus-járvány miatt fennálló veszélyhelyzetre figyelemmel nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlés rendes májusi ülését Karácsony Gergely főpolgármester.

A budapest.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a főpolgármester több mint ötven előterjesztésről tervez dönteni. Karácsony Gergely azt írta: annak érdekében, hogy a döntéshozatal átláthatósága biztosított legyen, az előterjesztéseket a jellegük szerint közzéteszi, továbbá a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjainak vezetőivel a döntés meghozatala előtt egyeztet róluk.

Veszélyhelyzet idején - törvény alapján - a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja.

A testület rendes márciusi és áprilisi ülése szintén elmaradt a koronavírus-járvány jelentette veszélyhelyzet miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×