eur:
389.08
usd:
361.9
bux:
68684.54
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: police.hu

Megdöbbentő esetekkel találkoztak a rendőrök húsvétkor

174-gyel száguldozott egy gyorshajtó, 140 ezer forintja és 13 büntetőpontja bánta.

Kovács Miklós alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője a Kisalföldnek arról számolt be, hogy 85-ös főút, annak is főként a Pereszteg és Fertőszentmiklós közötti szakaszán a húsvéti ünnepek alatt számos kirívó és megdöbbentő sebességtúllépéssel találkoztak.

A felelőtlenség csúcsát egy környékbeli fiatalember jelentette, aki 174 kilométer/órás sebességgel hajtott, ráadásul szabálytalanul előzött. Megjegyzendő, hogy ilyen tempó esetében vészfékezéssel is kétszáz méter távolság szükséges az autó megállítására, míg a megengedett 90-nél hetvenméteres a táv. A férfit 140 ezer forint pénzbüntetéssel és 13 büntetőponttal sújtották a rendőrök.

Emellett bemértek egy 173-mal száguldó sofőrt is, s legalább tízet, akik 145-150-nel repesztettek. Ez utóbbiak 60 ezer forintos bírságot és 4-4 büntetőpontot kaptak.

„Szeretném emlékeztetni a járművezetőket arra, hogy a személyi sérüléses balesetek leggyakoribb oka a gyorshajtás. A nagy sebességgel való ütközés kimenetele pedig borítékolhatóan tragédia lenne. Ez még akkor is igaz, ha a főút viszonylag alacsonyabb forgalma következtében némileg visszaesett a balesetek száma is” – fejtette ki.

Hozzátette: bár a főúton mostanában csekélyebb a járműforgalom, de ez ne tévessze meg az autóvezetőket.

Címlapról ajánljuk

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×