eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Szent László kórházba visznek egy idős férfit védőöltözetbe öltözött mentők a VI. kerületi Eötvös utcából 2020. március 24-én. Budapesten a Szent László kórházban ápolják koronavírussal fertőzött betegeket.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

817 főre nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 9 beteg

Frissültek a központi koronavírus-tájékoztató oldal adatai.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel a hétfői 744-ről keddre 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, velük együtt már 47 nyilvántartott áldozata van a koronavírus-járványnak.

Távozhatott a kórházból 71 ember, ez négy újabb gyógyultat jelent hétfőhöz képest.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

A honlapon továbbra is figyelmeztetnek, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

"Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat,

mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött" - írták. A fővárosiak "renitensségére" korábban már az operatív törzs sajtótájékoztatóján is beszámoltak, figyelmeztetve, hogy Budapesten emiatt berobbanhat a járvány.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×