eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Igazolt fertőzött Mohácson - akár helyi karantén is jöhet

Csorbai Ferenc polgármester hozta nyilvánosságra a közösségi médiában, hogy az igazolt beteg több mint száz emberrel találkozott az elmúlt két hétben.

Egy mohácsi személynél beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja, egy másik embert pedig a fertőzés gyanújával szállították kórházba - írta Csorbai Ferenc polgármester közlése alapján a Mohácsi Újság.

Az igazolt fertőzéssel kezelt beteg több mint száz emberrel találkozott az elmúlt két hét során a polgármester hivatalos forrásból származó információi szerint. Közölte:

a helyi kórház felkészült a betegellátásra,

mivel ilyen méretű kontaktálódás esetén a járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés várható. Akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet.

Közleménye szerint szombat délelőtt egy idős hölgyet is koronavírus gyanújával szállítottak Mohácsról Pécsre, és jelenleg lélegeztető géppel az intenzív osztályon ápolják.

"Több száz, ma még tünetmentes vírushordozó jár közöttünk Mohácson, ami azt jelenti, hogy minden mohácsi lakost potenciális vírushordozónak kell tekinteni."

- fogalmazott közleményében Csorbai Ferenc.

Ezért mindenkit a legnyomatékosabban arra szólított fel, hogy maradjon otthon, illetve, hogy csak a leghalaszthatatlanabb esetekben hagyja el otthonát, akkor is csak egy-egy fő intézze az olyan ügyeket, mint például a bevásárlás. Más területeken térjenek át a telefonos vagy elektronikus ügyintézésre. Emellett a higiéniai szabályok betartására szólított fel, illetve arra, hogy a település lakói kerüljék a személyes találkozásokat, viseljenek maszkot és kesztyűt.

"Kérem, őrizzék meg higgadtságukat. Pánikra semmi ok. Összehangolt szakmai munka folyik, melynek reményeink szerint meglesz az eredménye" - tette hozzá a település vezetője.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×