eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Mától szabadon választhatók az ülőhelyek a helyjegyes vonatokon

A helyjegyes vonatokon az utasok választhatnak ülőhelyet a szabadon maradt ülések közül, így maguk alakíthatják az egymástól való távolságot.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint az utasok és a munkavállalók egészségének megőrzése érdekében a helybiztosítással közlekedő járatain

szombattól lehetővé tette, hogy az utasok az előre megváltott és esetlegesen egymás mellé szóló helyfoglalásoktól eltérően is ülhessenek, szabadon alakíthassák az egymástól való távolságot.

Ha az utasnak a vonatra érvényes IC pót- és helyjegye vagy helyjegye van, akkor a jegyen feltüntetett helyszámtól eltérően bármely másik ülőhelyet elfoglalhatja, ha arra a helyre másik utas nem jelentkezik érvényes helyjeggyel.

A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a vasúttársaság továbbra is arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.

Az e-vonatjegyet bárki részére megválthatják az utasok, a digitális példányt az utazás előtt el kell küldeni az utazó személynek az eredeti letöltött fájl formátumában, hogy kinyomtatva vagy okostelefonon, tableten megmutathassák a jegyvizsgálónak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×