eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Új utcanevek jöhetnek Budapesten

Közterületek átnevezéséről, illetve névtelen utak elnevezéséről dönt a XI. kerületi önkormányzat.

A XI. kerületi Villányi utat a Ménesi úttal összekötő Balogh lejtőt Molnár C. Pál lejtőre - olvasható a László Imre polgármester által jegyzett előterjesztésben, amelyet a napi.hu vett észre.

A festőművész a Gellérthegy oldalában, egy Ménesi úti villában élt és alkotott 50 éven át. Halála után, 1984-ben kisebbik lánya, dr. Csillag Pálné Éva, családi gondozású magánmúzeumot hozott létre. Az önkormányzatot a Csillag család kereste meg az átnevezés ügyében.

A kerülethez a Papp László Sport Ösztöndíj részéről érkezett megkeresés, hogy a kerületben a Mányoki út környékén vagy a BudaPart beruházás területén egy utca a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívóról kapja a nevét, aki 1950 és 1961 között a XI. kerületben lakott családjával. A polgármesteri javaslat szerint a Gellérthegyen a Szirtes utcából dél-keleti irányba nyíló egyik sétálóutcát nevezik el Papp László sétánynak.

  • A XI. kerületi tűzoltóság kérésére a Diószegi út, a Tas vezért utca és a tűzoltóság által határolt terület új neve Tűzoltók tere lesz.
  • A madárhegyi részen egy korábban névtelen utat Kányakapu köznek neveznek el
  • Egy, a Kamaraerdei útról nyíló névtelen zsákutca neve Kamaraerdei köz lesz,

ha elfogadja a képviselő-testület csütörtökön.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×