INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 24. csütörtök
Gellért, Mercédesz

aréna

karácsony gergely

bkv

sztrájk

rakpart

Karácsony Gergely: jelentős béremelésre számíthatnak a BKV dolgozói

Karácsony Gergely: jelentős béremelésre számíthatnak a BKV dolgozói

Infostart

Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy bízik a bérmegállapodásban a szakszervezetek és a BKV között. Szó volt egyebek között az egységes parkolási rendszerről és a rakpart nyári lezárásáról is.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, ídén a főváros nincs abban a pénzügyi helyzetben, hogy a szakszervezet által követelt 15 százalékot megadják, de mint mondta, a cég által kínált 8 százalékhoz képest van mozgástér felfelé.

A főpolgármester kizártnak tartja, hogy eljussanak a BKV-sztrájkig.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy a költségvetési tervezetben jelentős béremeléssel számolnak nemcsak a közlekedési cégnél, hanem a szociális és kulturális területeken is. A BKV vezetése és a szakszervezet között pénteken folytatódnak a bértárgyalások.

A főpolgármester megerősítette, hogy

nyáron több hétre lezárják a pesti alsó rakpartot.

Mint mondta, az iskolai szünet alatt augusztus 20-ig bezárólag számolnak több héttel, a Parlament környékén, ahol számos program várja majd a kikapcsolódni vágyókat. A főpolgármester szeretné, ha a budapestiek kipróbálnák ezt a lehetőséget, és azért döntöttek a pesti oldal mellett, mert a budai rakparton nem nagyon van alternatív útvonal.

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy szerinte a dugódíjjal kapcsolatos vitákat a ciklus második feléig le lehet zárni, és születhet egy megfelelő kompromisszum. A főpolgármester úgy véli, hogy az egységes budapesti parkolás ügyében megtették az első lépéseket, elkezdték az egyeztetést a kerületekkel, és várakozásai szerint jövőre tudnak majd nagyot lépni az ügyben.

Mint mondta a cél egy rugalmasabb, több lehetőséget biztosító, a közösségi közlekedést és a forgalmi rendet segítő megoldás kialakítása, amely transzparens. Mindezt pedig úgy kell megvalósítani, hogy a kerületek bevételei se csökkenjenek. Példaként említette a parkolóhelyek telítettségét mutató okosparkolási rendszert, amely szerinte segíthet a megoldásban.

InfoRádió - Aréna – Karácsony Gergellyel (1. rész)
 
InfoRádió - Aréna – Karácsony Gergellyel (2. rész)
 

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018