eur:
394.07
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Karácsony Gergely: jelentős béremelésre számíthatnak a BKV dolgozói

Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy bízik a bérmegállapodásban a szakszervezetek és a BKV között. Szó volt egyebek között az egységes parkolási rendszerről és a rakpart nyári lezárásáról is.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, ídén a főváros nincs abban a pénzügyi helyzetben, hogy a szakszervezet által követelt 15 százalékot megadják, de mint mondta, a cég által kínált 8 százalékhoz képest van mozgástér felfelé.

A főpolgármester kizártnak tartja, hogy eljussanak a BKV-sztrájkig.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy a költségvetési tervezetben jelentős béremeléssel számolnak nemcsak a közlekedési cégnél, hanem a szociális és kulturális területeken is. A BKV vezetése és a szakszervezet között pénteken folytatódnak a bértárgyalások.

A főpolgármester megerősítette, hogy

nyáron több hétre lezárják a pesti alsó rakpartot.

Mint mondta, az iskolai szünet alatt augusztus 20-ig bezárólag számolnak több héttel, a Parlament környékén, ahol számos program várja majd a kikapcsolódni vágyókat. A főpolgármester szeretné, ha a budapestiek kipróbálnák ezt a lehetőséget, és azért döntöttek a pesti oldal mellett, mert a budai rakparton nem nagyon van alternatív útvonal.

Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy szerinte a dugódíjjal kapcsolatos vitákat a ciklus második feléig le lehet zárni, és születhet egy megfelelő kompromisszum. A főpolgármester úgy véli, hogy az egységes budapesti parkolás ügyében megtették az első lépéseket, elkezdték az egyeztetést a kerületekkel, és várakozásai szerint jövőre tudnak majd nagyot lépni az ügyben.

Mint mondta a cél egy rugalmasabb, több lehetőséget biztosító, a közösségi közlekedést és a forgalmi rendet segítő megoldás kialakítása, amely transzparens. Mindezt pedig úgy kell megvalósítani, hogy a kerületek bevételei se csökkenjenek. Példaként említette a parkolóhelyek telítettségét mutató okosparkolási rendszert, amely szerinte segíthet a megoldásban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×