eur:
394.32
usd:
370.06
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson  2019. június 10-én. A hajó május 29-én ütközött össze a Hableány sétahajóval, amely felborult, majd elsüllyedt a Margit hídnál. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. A szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése vétségének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le.
Nyitókép: Cseke Csilla

Ügyvéd: a Viking Cruises sem érez felelősséget a Hableány katasztrófájában

Nem hajlandó elismerni a felelősségét a Hableány sétahajóval történt katasztrófáért a Viking Sigyn tulajdonosa és a céget biztosító társaság sem – közölte a Hableány elhunyt kapitányának jogi képviselője az M1-en.

Gulyás Krisztián ügyvéd a köztelevíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott, Viking Cruises vállalat hozzáállása az ügyhöz

összecseng a Viking Sigyn kapitányának védekezésével,

aki szintén nem érez felelősséget a történtek miatt.

A kárigény előkészítése szeptembertől decemberig tartott, majd megtörtént a kapcsolatfelvétel, de a tárgyalások megrekedtek. A Viking Sigyn úgy gondolja ugyanis, hogy ezt a dél-koreai, magyar és svájci hivatkozású ügyet egyedül Londonban lehet elbírálni – fogalmazott az ügyvéd.

Ha a kapitány képviseletében belemegy a londoni tárgyalásba, annak az is jogi következménye, hogy a többi kárigénylő is csak az ottani bíróságon tárgyalhatná az ügyét. Ezzel megfosztaná őket attól a joguktól, hogy szabadon döntsék el, miként és hol szeretnék érvényesíteni igényüket a Viking Sigynnal szemben – magyarázta az ügyvéd.

Tavaly május 29-én a Hableány sétahajó a Margit híd közelében összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval és elsüllyedt. A Hableányon 33 koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet utazott, közülük csak hét embert sikerült kimenteni.

A Hableány-balesetről bővebben ITT olvashatnak.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×