INFORÁDIÓ 
2020. február 25. kedd
Mátyás

síelés

síterep

révész máriusz

mátraszentistván

eplény

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos (k) az eplényi sípályán 2020. január 20-án. Mintegy 227 millió forint támogatást nyújtott a kormány a magyar síterepek szolgáltatásainak fejlesztésére 2019 végén.

Egyre népszerűbbek a hazai sípályák

Több mint 220 millió forinttal támogatta a kormány a magyar síterepeket fejlesztéseit a 2019-es év végén.

Fejlesztési támogatást öt magyar síterep kapott az államtól. Ennek köszönhetően megújulhat a Nagy-Hideg-hegyi turistaház, a pécsi síház, a Vasas Síház és a bánkúti síház. Eplényben új sífelvonó épül, Bánkúton pedig pályakarbantartó gépet szereztek be – mondta az InfoRádiónak Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A kormánybiztos hangsúlyozta: Magyarországon is van igény sípályákra. Ezt mutatja az is, hogy az eplényi sípálya évente ötven-hatvanezer látogatót vonz.

Bár a magyarországi pályák nem versenyképesek az Alpokkal, de kiválóan alkalmasak arra, hogy a sport iránt érdeklődők az országhatárokon belül tanuljanak meg síelni, a családoknak pedig arra, hogy egy-két napos síeléssel szakadjanak ki a mindennapokból – mondta. Révész Máriusz hozzátette: erre szeretné felhívni a figyelmet a téli sportok népszerűsítésére indított Síeljünk itthon! kampány.

Nyitni a kezdők felé

Az eplényi síarénában idén eddig mintegy 140 ezer köbméter havat gyártottak, amely átlagosan csaknem 70 centiméternyi hómélységet jelent – fogalmazott Ebele Bálint, a Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak.

A szezont követően felépül még egy tányéros felvonó a kezdők kiszolgálására, illetve több kisebb fejlesztéssel teszik még kezdőbarátabbá a pályákat – fejtette ki. Hozzátette: a négyévszakos fejlesztésekben látnak még nagy potenciált, a nyári látogatószám a télinél is nagyobb ütemben növekszik.

A tavalyi szezonban mintegy 60 ezer ember fordult meg az Eplényi Síarénában, ami a négy évvel azelőttihez képest csaknem 140 százalékos növekedést jelent.

A Mátraszentistváni Sípark szóvivője korábban az InfoRádiónak azt mondta: a szezon előtt négy darab új, energiatakarékos hóágyút vásároltak.

Emellett a teljes Mátraszentistváni síparkot optikai kábellel szerelték fel, így a pénztárak bankkártyás termináljai folyamatosan és problémamentesen működhetnek – jegyezte meg Erbeszkorn Tamás.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Kapcsolódó hang

Síterepek állami támogatása
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018