INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

barlangi mentés

mátyás-hegyi barlang

baleset

2019.12.10-én a Magyar Barlangi Mentőszolgálat egy sérült túrázót mentett ki a Mátyás-hegyi-barlangból

Nem mindennapi mentőakció volt kedd este Budapesten

Infostart / MTI

Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták - közölte a barlangi mentőszolgálat.

A nő a bejárattól nagyjából 300 méterre, 30 méter mélységben sérült meg. A barlangi mentőszolgálat speciális hordágyban hozta a felszínre, ahonnan a mentőszolgálat kórházba vitte.

A barlangi mentők honlapja szerint a nő térdsérülést szenvedett. A nyitóképen is szereplő fotóhoz azt írták, nem mindenütt ilyen tágas a barlang, van, ahol kúszva lehet csak előrejutni.

A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, körülbelül 32 kilométer hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere. A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak.

A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt. A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból.

Nyitókép: Magyar Barlangi Mentőszolgálat/Kovács Márton
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018