eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
2019.12.10-én a Magyar Barlangi Mentőszolgálat egy sérült túrázót mentett ki a Mátyás-hegyi-barlangból
Nyitókép: Magyar Barlangi Mentőszolgálat/Kovács Márton

Nem mindennapi mentőakció volt kedd este Budapesten

Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták - közölte a barlangi mentőszolgálat.

A nő a bejárattól nagyjából 300 méterre, 30 méter mélységben sérült meg. A barlangi mentőszolgálat speciális hordágyban hozta a felszínre, ahonnan a mentőszolgálat kórházba vitte.

A barlangi mentők honlapja szerint a nő térdsérülést szenvedett. A nyitóképen is szereplő fotóhoz azt írták, nem mindenütt ilyen tágas a barlang, van, ahol kúszva lehet csak előrejutni.

A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, körülbelül 32 kilométer hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere. A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak.

A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt. A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×