INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

karácsony gergely

bkv

szakszervezet

béremelés

adósság

Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Karmelita kolostor előtt 2019. november 6-án, miután a miniszterelnök meghívására részt vett a kormány ülésén.

Karácsony Gergely szerint nem fog összejönni a BKV-sok kérése

InfoRádió

A főpolgármester szerint a Városháza a BKV-dolgozók által elvárt 15 százalékos béremelést nem tudja teljesíteni, de törekszenek a legjobb megoldásra. Karácsony Gergely erről a szerdai kormányülés után beszélt.

Mint arról az Infostart is beszámolt, közös levélben kezdeményezte a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége a BKV vezérigazgatójánál a 2020-ra vonatkozó bértárgyalások megkezdését. Ebben a BKSZSZ és a VTDSZSZ is 15 százalékos alapbér-fejlesztési igényt támasztott a fővárosi céggel szemben jövő év januárjától.

Karácsony Gergely erre reagálva közölte: zajlik a főváros jövő évi költségvetésének az előkészítése, és keresni fogják a forrást a bérigények növelésére. Úgy véli,

a 15 százalékos követelést nem fogják tudni tartani, azonban törekedni fognak arra, hogy elfogadható kompromisszum szülessen a munkavállalókkal, ami még finanszírozható a fővárosi költségvetésből.

Végezetül megjegyezte, hogy azt a 150 milliárdos adósságot, amivel jelenleg Budapest rendelkezik, jelentős adósságállománynak tart, nem eltagadva azt, hogy korábban volt egy nagyon komoly adósságkonszolidáció. Szerinte azonban a főváros az elmúlt időszakban igen jelentős mértékben élt a hitelfelvétel lehetőségével, amit az új városvezetésnek kell majd előbb-utóbb törlesztenie. Ezt jobban örültek volna, ha nem kell magukra vállalniuk, tette hozzá Karácsony Gergely a kormányülésen tett látogatása után.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Karácsony Gergely a szakszervezetek béremelésére
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018