eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Diákhitel bankkölcsön reklámja a főváros II. kerületében a Kacsa utcában, egy irodaház falán. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Kiderült, mely szakok végzősei indítják leginkább adóssággal a nagybetűs életet

A hivatalos statisztikákból az látszik, hogy a Diákhitel rengeteg hallgató számára megkerülhetetlen ahhoz, hogy tanulmányi ideje alatt fenn tudja tartania magát. Ezzel kapcsolatban tájékozódott a Pénzcentrum, és kért ki hivatalos statisztikát a Diákhitel Központ Zrt.-től.

Az elmúlt 18 évben mintegy 400 ezer tanuló részére folyósított diákhitelt, több mint 400 milliárd forint értékben a Diákhitel Központ Zrt. A Pézcentrum most arra volt kiváncsi, hogy mely megyében él a legtöbb Diákhitel 1-gyel rendelkező egykori hallgató, valamint, hogy a Diákhitel 2-t mely szakokon veszik föl a legtöbben.

A Diákhitel Központ által megküldött beszámolóból annyi bizonyos, hogy

jelenleg több mint 134 ezer élő Diákhitel 1 szerződés van, 184 milliárd forint értékben,

és csaknem 210 ezer szerződés már lezárásra került. Régiók szempontjából Budapest toronymagasan vezet, az ottani szerződések száma meghaladja a 26 ezer darabot. A fővárost követi Pest megye, ahol 16 475 szerződés fut jeleneg, míg a dobogó harmadik fokán Borsod-Abaúj-Zemplén megye található, 9340 szerződéssel.

A Pénzcentrum cikkéből az is kiderül, 2012 óta a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatói vették föl a legtöbb Diákhitel 2-t. Az 5350 szerződés összértéke az 6 milliárd forintot közelíti. Második helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett, 3382 szerődéssel, amelynek értéke közel 3 milliárd forint. A dobogó alsó fokán a Budapesti Metropolitan Egyetem áll, ahol 3157 szerződés él, kicsivel több mint 4 milliárd forint értékben. A számok alapján a Metropolitan Egyetem képzései jelentősebb költségekkel járhatnak a hallgatók számára, mint az ELTE kurzusai. De a BME hallgatói szerződésszám szerint csupán a lista 5. helyén szerepelnek (2340 darab), a folyósított összeg majdnem akkora, mint az ELTE esetében, jegyezte meg a Pénzcentrum.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×