INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

diákhitel

diákhitel központ

magyar péter

Diákhitel-elengedés: íme a legfrissebb számok

Diákhitel-elengedés: íme a legfrissebb számok

Infostart

Másfél ezer ügyfélnek a tartozása felét, 880 főnek pedig már a teljes hiteltartozását elengedte a Diákhitel Központ - közölte a Magyar Nemzettel Magyar Péter, az intézmény új vezetője.

Magyar Péter, a Diákhitel Központ frissen kinevezett vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek elmondta, nemcsak rekordalacsony (1,99 és 0 százalékos) kamatokkal segítik a hallgatókat, de gyermekvállalás esetén bizonyos feltételekkel akár a teljes tartozást is elengedik az édesanyáknak.

Részletekbe bocsátkozva elmondta, másfél ezer ügyfélnek a tartozása felét, 880 főnek pedig már a teljes hiteltartozását elengedte a Diákhitel Központ.

Magyar Péter elmondta: a célzott kormányzati támogatásnak köszönhetően átvállalják az adósság 50 százalékát azoktól az édesanyáktól, akik 2018. január 1. után a második gyermeküket hozták világra, a harmadik gyermek születésekor pedig kérvényezhető a teljes tartozás jóváírása.

Ennek köszönhetően tavaly óta

a szabad felhasználású kölcsönből 2,155 milliárd forintot, a felsőoktatási képzési költségek fedezésére szolgáló ­Diákhitel2-ből pedig több mint 21 millió forintnyi tartozást engedtek el.

További kedvezmény, hogy a leendő édesanyák esetében már a várandósság 90. napját követően (három évre) kérvényezhető a felvett hallgatói hitelek kamatmentessé tétele és a törlesztés felfüggesztése.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018