eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Virágot dob a Dunába egy megemlékező a Margit hídról a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében 2019. május 31-én. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Másként döntött a család a Hableány kapitányának temetéséről

A nyilvánosság kizárásával helyezik végső nyugalomra a május 29-én történt katasztrófában elsüllyedt hajó kapitányát.

Nem akarják a hozzátartozók, hogy az a hely legyen a Hableány kapitányának végső nyughelye, ahol a halálát lelte. Bár a most pénteki hajós temetési szertartáson részt vesz a férfi családja, szerettük hamvait nem szórják a Dunába, hanem a nyilvánosság kizárásával, szűk családi körben temetik el - értesült a BorsOnline.

A lap úgy tudja, hogy nagyszabású gyászszertartást tervez péntek délben a szerencsétlenül járt hajót üzemeltető Panorama Deck hajótársaság, két elhunyt munkatársa, a Hableány kapitánya és matróza tiszteletére. Akik részvétüket szeretnék nyilvánítani, azok a Margit hídon szórhatnak virágszirmokat (és környezetvédelmi szempontok miatt csakis azt) a Dunába. Eddig ti­zenkét hajó jelezte, hogy részt kíván venni a ceremónián - értesült a lap.

Tóth Mihály, a Panorama Deck szóvivője a BorsOnline-nak elmondta, hogy két hajó kürtjei szólalnak meg a pénteki szertartáson, ezt a folyó fővárosi szakaszán mindenhol hallani lehet majd. Hozzátette, a kapitány hozzátartozói kü­lön kérték, hogy óvják őket a sajtónyilvánosságtól.

A katasztrófáról szóló valamennyi hírünket ITT találja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×