eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A balesetben részes, Magyarországra visszatérő Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson  2019. június 10-én. A hajó május 29-én ütközött össze a Hableány sétahajóval, amely felborult, majd elsüllyedt a Margit hídnál. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. A szállodahajó ukrán állampolgárságú hajóskapitányát halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése vétségének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le.
Nyitókép: Cseke Csilla

Hableány-katasztrófa: újabb információk a nyomozásról

Semmi nem tűnt el azokból az elektronikus adatokból, amit a Hab­leány-katasztrófa kapcsán lefoglalt a hatóság - írja a Magyar Nemzet.

A BRFK hatvanfős, különleges nyomozócsoportjának munkáját öt ügyészből álló különleges csoport koordinálja. A Hableány tragédiáját vizsgálók azonban semmilyen módon nem kívánják kommentálni – a sajtóban pedig különösen nem – a sértetti képviselő véleményét. A Magyar Nemzet úgy tudja, a nyomozás sikerét adatvesztés nem veszélyezteti, valamennyi bizonyíték, információ, elektronikus adat a rendelkezésre áll a történtek teljes körű kivizsgálásához, a büntetőeljárás sikeres lefolytatásához.

A különleges ügyészi csoport irányításával zajló nyomozás során több mint két terabájtnyi elektronikus bizonyítékot értékelnek, elemeznek, és a megállapítások tükrében rendelnek el újabb nyomozati cselekményt, de csak ha arra szükség van.

A lap értesülése szerint Sigyn-adatokat tartalmazó pendrive-ot akkor kezdték el értékelni, amikor az sorra került a nyomozási rendben.

Az adatok kimentése a nyomozók és igazságügyi szakértő jelenlétében történt, a hajó illetékese önként adta át az összes adatot, a hatósági emberek pedig ellenőrizték a folyamatot, és jegyzőkönyvileg igazolták, valamennyi adatot rögzítették, és a hatóság lefoglalta azt.

Kónya István, a Kúria elnökhelyettese a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt a Sigyn kapitányának 15 millió forintos óvadék ellenében történt szabadlábra helyezése kapcsán, hogy a Kúriának foglalkoznia kell az óvadék megállapításának gyakorlatával.

A hajókatasztrófa további híreit ITT találja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×