eur:
392.44
usd:
367.14
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Elejét vennék a bulinegyedben az "északi és nyugati pestisnek"

Egyre több antiszemita atrocitást észlel a Tett és Védelem Alapítvány, lépésre szánta el magát.

Az antiszemita atrocitások megelőzésére a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) úgy döntött, egyfajta "önszerveződő biztonsági szolgálatot" hoz létre Budapesten, Belső-Erzsébetvárosban, az úgynevezett bulinegyedben - olvasható a Népszava szerdai számában.

A lapnak Szalai Kálmán, az alapítvány titkára azt mondta,

elejét akarja venni annak, hogy Magyarországra "importálják az észak- és nyugat-európai antiszemitizmus terjedő pestisét",

és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy biztonsági szempontból "Budapest ne váljon olyan hellyé, mint némelyik nyugati nagyváros".

Az újság felidézte, nemrég A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Szabó György azt nyilatkozta a Népszava online felületén, hogy rendszeresen történnek verbális atrocitások a VII. kerületben. A szóbeli agressziót erősen ittas turisták követik el, angolul becsmérlik a zsidókat. Leginkább az ortodoxokat éri impulzus, mert ők viseletük alapján jól beazonosíthatók.

A biztonsági szolgálatról szóló elhatározás nem kizárólag Szabó György jelzései alapján született, de szerepet játszottak a folyamat felgyorsításában. Jelenleg a részletek kimunkálása folyik,

várják az önkéntesek jelentkezését.

A TEV-es szolgálat a tervek szerint együttműködik majd a rendvédelmi szervekkel - írja az újság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×