INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 18. péntek
Diána

árvíz

tisza

gergelyiugornya

Megdöbbentő videó - Már az üdülők falait nyaldossa az áradó Tisza

Megdöbbentő videó - Már az üdülők falait nyaldossa az áradó Tisza

Infostart

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt kilépett medréből a Tisza Gergelyiugornyánál, ahol már nem lehet autóval lejutni a strandig - ez látható a videóból és a közösségi oldalakra feltöltött képekből is.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság péntek déli beszámolója szerint a Tisza vízgyűjtőjén a hét első három napján területi átlagban is igen jelentős (35-70 milliméter) csapadék hullott, főként a Felső-Tisza és a Bodrog vízgyűjtőjén, valamint a Túr-Szamos-Kraszna vízrendszeren.

A következő napokban ugyan folytatódik a csapadékos időjárás, de már csak kisebb mennyiségű csapadék várható. Majd a jövő hét elején ismét nagyobb mennyiségű csapadék valószínűsíthető, elsősorban a kárpátaljai területeken.

A lehullott csapadék hatására kisebb-nagyobb árhullámok vonulnak le a Tiszán és annak mellékfolyóin.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportálra felkerült a Három Határ Hírei közössségi oldal fenti és alábbi videója, ezeken jól látni a tiszai árhullám következményét Gergelyiugornyán.

Túron a másodfokú készültségi szintet meghaladó, a Tisza Tivadartól Kisköréig tartó szakaszán a másodfokú készültségi szintet megközelítő, illetve meghaladó, a Tiszán Szolnoknál, a Szamoson, a Krasznán és a Bodrogon az elsőfokú készültségi szintet megközelítő, illetve azt meghaladó vízállásokra lehet számítani.

Az Országos Vízjelző Szolgálat folyamatosan figyelemmel kíséri a végbemenő folyamatokat és naponta elemzi a kialakult helyzetet - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Péntek délig egyébként országosan csaknem 350 kilométeren rendeltek el árvízvédelmi készültséget, ebből több mint 272 kilométeren a legalacsonyabb, elsőfokú a készültségég. Az érintett folyók a Duna, a Tisza, a Mosoni-Duna, a Szamos és a Kraszna. Másodfokú árvízvédelmi készültség több mint 75 kilométeren van érvényben a Túr folyón.

Nyitókép: Facebook/Három Határ
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018