eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Viharos szél és jégeső - kiadták a figyelmeztetést

Öt megyére felhőszakadás, négy megyére heves zivatar miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyére adtak figyelmeztetést felhőszakadást, mert intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Utóbbi négy megyében heves zivatarokra is figyelmeztetnek.

Az előrejelzés szerint a déli óráktól eleinte helyenként, majd délutántól, késő délutántól főként a Dunától keletre több hullámban kell zivatarokra számítani. A zivatarok déli, délkeleti irányból észak felé haladnak és nagy valószínűséggel rendszerekbe is szerveződhetnek. A zivatarokat többfelé kísérheti felhőszakadás, viharos erejű kifutószél (70-90 km/h-nál erősebb), esetleg néhol nagyobb méretű jég (1-2 cm-nél nagyobb) is, ez utóbbira legnagyobb esély a délkeleti országrészben mutatkozik. A zivatartevékenység az éjszaka során sem szűnik meg mindenütt, a zivatarok várhatóan a reggeli órákra hagyják el az országot északi irányba.

Hétfőn a reggeli órákra elhagyják a zivatarok az országot, majd átmeneti szünet után napközben ismét többfelé számítani kell képződésükre, legkésőbb (késő délutáni esti órákban) az északkeleti országrészben. Ezen zivatarok már kevésbé lesznek hevesek az esti, éjjeli zivatarrendszerekhez képest, viharos széllökések (60-70 km/h), kisebb felhőszakadás (20-30 mm), kisméretű jég társulhatnak hozzájuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×