eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk
A Terrorelhárító Központ (TEK) bevetési egységének tagjai fedezék mögött bújnak Budapest X. kerületében, az Újhegyi úton, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Oktatási Központja előtt, ahol egy feltételezett túszejtési gyakorlat szimulációját tartják. A gyakorlaton egy iskolai lövöldözést követő túszmentést szimuláltak kommandósok, rendőrök, mentők és tűzoltók.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Páncélozott TEK-járművek több vidéki városban

A kormány ötmilliárd forinttal emelte a Terrorelhárítási Központ idei költségvetését, amely így csaknem 35 milliárdból gazdálkodhat, folytatódhat az elhasználódott felszerelések cseréje.

A kormány a héten ötmilliárd forinttal emelte a Terrorelhárítási Központ (TEK) költségvetését, az idén ez már a harmadik kormányhatározat, amely a szervezet pluszpénzzel való ellátásáról rendelkezik. A mostani határozatból kiderül, hogy az összeget a TEK „képességek bővítésére, a magasabb szintű feladat-végrehajtáshoz új típusú eszközök beszerzésére és a rendszerbe állításukhoz”, valamint az elhasználódott eszközök cseréjére használhatja fel.

Jasenszky Nándor, a TEK kommunikációs vezetője a Világgazdaságnak elmondta, hogy a mostani beszerzésekkel az elhasználódott felszerelések cseréjét folytatják, ezért kerül sor például speciális védőfelszerelések, lövedékálló mellények cseréjére. Tervezik az éjjellátó képességek fejlesztését, de szükség lesz fegyverek cseréjére is, mert idővel azok is elhasználódnak.

Új páncélozott bevetési járműveket is terveznek vásárolni, a cél az, hogy regionális rendszerben a vidéki városokban is mindig rendelkezésre álljanak azok a létrás beavatkozó járművek, amelyeket a TEK a fővárosban már rendszeresen használ. Ezekkel a járművekkel a bevetési egységet akár egy első emeleti helyiségbe is be lehet juttatni.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×