INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 19. hétfő
Huba

salovci

hulladékégető

szlovén

Új hulladékégető híre tartja lázban a szlovén határnál élőket

Új hulladékégető híre tartja lázban a szlovén határnál élőket

Infostart

Egyelőre kevés az információ a beruházásról, de egy szlovén tévécsatorna tudni véli, Salovci település szemétégető befogadását fontolgatja.

A magyar határhoz közeli Salovci nevű szlovén település hulladékégetőnek adhat otthont - értesült egy szlovén televízió. Őriszentpéter és Szentgotthárd környékén nagy felzúdulás fogadta az elképzelést, néhányan már Heiligenkreuz (Rábakeresztúr) esetét emlegetik.

"Települési, térségi vezetőként kötelességem szót emelni a tervezett elképzelés ellen" - hangsúlyozta a Vaol.hu portálnak Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere, aki már levelet is írt Salovci vezetőjének, ebben más egyebek mellett arról értekezik, hogy

három natúrpark vagy a környéken, a Goricko, a Raab és az Őrség,

a térség pedig erős turisztikai vonzerővel bír. A levél utal az esetleg tovagyűrűző hatásokra, emlékeztet a pár éve Ausztriában tervezett hulladékégető keltette közfelháborodásra is.

Az espooi egyezmény alapján Magyarország a terület parlamenti képviselője, V. Németh Zsolt szerint hatásviselőként beleszólhat a hulladékégető ügyébe.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere, egyben a kistérség elnöke is tiltakozik, és a terület ellenzéki politikusai is hevesen ellenzik a felmerült terveket.

Az Őrségi Nemzeti Park igazgatója, dr. Markovics Tibor óvatosságra int: "a szlovén féllel mind a mai napig korrekt a kapcsolat, egyelőre felesleges pánikot kelteni, hiszen lehet, hogy semmi ok nincs rá".

A lap kérdései Salovci polgármesterénél pihennek.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018