eur:
394.28
usd:
365.03
bux:
65607.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nézőpont: Magyarország első a politikai stabilitás terén

Magyarország a harmadik helyen szerepel a közép-európai jó kormányzási indexen, amelyet a Nézőpont Intézet állított össze.

A Nézőpont Intézet kilenc közép-európai ország jó kormányzási indexét állította össze. A megadott szempontok alapján a legjobban Ausztria szerepelt, és Magyarország vezetése is jól teljesített a kutatás szerint,

a politikai stabilitás terén első lett, míg a gazdasági növekedést vizsgálva a harmadik, a társadalmi jóllét alapján pedig a negyedik

– mondta el Nagy Dániel, az intézet kutatási igazgatója.

A jó kormányzási index összeállításához a Nézőpont Intézet kutatói összetett szempontrendszert használtak, összesen hatvan elemet vizsgáltak – hangsúlyozta Nagy Dániel.

Konferencia

Az intézet pénteken tartotta a Közép-Európa Európája nevű konferenciát, amelyet a cseh Felczak Alapítvánnyal közösen szervezett. Itt bemutattak egy másik kutatást is, amely szerint létezik egy azonosítható közép-európai felfogás. Ennek alapján a nemzetek Európájával értünk egyet inkább, és nem az európai egyesült államokkal – tette hozzá.

A konferencián részt vett mások mellett Beata Szydlo lengyel miniszterelnök-helyettes és Trócsányi Lálszó igazságügyi miniszter is. A Fidesz EP-listavezetője azt mondta: bizalom nélkül nincs európai integráció, márpedig vissza kell állítani a bizalmat. Az európai parlamenti választásokat követően a tagállamok legfontosabb feladata a jóhiszemű, előítéletektől mentes párbeszéd újraindítása lesz - jelentette ki, hozzátéve: ez csak egyenrangú felek között képzelhető el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×