eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Egyre nagyobb az érdeklődés a SZÉP-kártya iránt - Lapszemle

Egy friss statisztika szerint a hazai nyugdíjasok uniós szinten és régiós átlagban is kedvezőbb helyzetben vannak - írja a Magyar Idők. A Portfolio szerint Áder János köztársasági elnök valószínűleg olyan ok miatt mentette fel Aszódi Attilát, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárt, ami szinte mindegyik atomerőmű-építkezésnél felbukkan.

A Népszava szerint a kormány büszkén hirdeti, hogy 12 ezer forintnyi fával segíti az arra jogosultakat, de ez az összeg a szállítás és az aprítás költségei miatt csak egyhétnyi melegre elég. A lap úgy tudja, hogy néhány falusi önkormányzat a kedvezőtlen feltételek miatt még árajánlatokat sem kért, tehát könnyen lehet, hogy a jogosultak csak a fűtési szezon végén jutnak tűzifához.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy a hazai nyugdíjasok uniós szinten és régiós átlagban is kedvezőbb helyzetben vannak. Az elmúlt években ugyanis nemcsak a nyugdíjak összege nőtt, hanem a különböző intézkedéseknek köszönhetően a vásárlóerő is javult. Egy friss statisztika szerint pedig itthon az Európai Unió átlagánál jóval kevesebben élnek a szegénységi küszöb alatt az idősek közül.

A Világgazdaság azt írja, hogy a pénzintézetek egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak a SZÉP-kártya iránt, amely januártól egyedüli maradt a kedvezményesen, 34,5 százalékos adó- és járulékteher mellett nyújtható cafeteriaelemek között. Az egyik bank tájékoztatása szerint náluk főleg olyan ügyfelek szüntették meg a SZÉP-kártyáikat, akik már nyugdíjba vonultak vagy külföldre költöztek.

A Portfolio szerint Áder János köztársasági elnök valószínűleg olyan ok miatt mentette fel Aszódi Attilát, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárt, ami szinte mindegyik atomerőmű-építkezésnél felbukkan, és amely már a 2014-es Putyin-Orbán-paktum aláírásakor borítékolható volt. Bár a hivatalos indoklást nem hozták nyilvánosságra, a lépést vélhetően a Paksi Atomerőmű bővítésének folyamatos csúszása motiválta - olvasható a portálon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×