eur:
393.93
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Lecsökkent a székhelyszolgáltatást igénylő cégek száma - Lapszemle

Az önkormányzati szemétszállítók fele 15 százalék alatti saját tőkével rendelkezik - írja a Népszava. Már kérhetik az ezer milliárd forintos keretösszegből működő, hosszú lejáratú, rögzített kamatú növekedési hitelt a kis- és közepes vállalkozások - számol be a Magyar Idők. A Portfolio cikke szerint a Modell 3 eladási adatai megmentették a Teslát.

A Népszavában Szekeres Imre volt szocilaista honvédelmi miniszter arról írt, hogy nem látható semmilyen elemzés a tárca csaknem 300 milliárd forint értékű fegyverbeszrése mögött. A volt miniszter szerint az is aggályos, hogy a döntéseket egy szűk kör hozta meg, és az sem tudható, a költségek mely éveket terhelik, illetve, hogy milyen ellentételezést adnak a gyártók. Az InforRádió csütörtök este hat órától kezdődő Aréna című műsorának vendége Benkő Tibor honvédelmi miniszter lesz.

A Magyar Idők cikke szerint széleskörű tájékoztató akciót indít néhány napon belül a kormány a médiában és a közterülteken, amivel az ország által eddig elért eredményeket mutatják be. A kabinet ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy még nem ért a munka végére.

A Világgazdaság összeállításából kiderül, hogy látványosan lecsökkent a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cégek száma Magyarországon, ma több mint 12 ezer ilyen társas vállalkozást tartanak számon. Ez az összes működő vállalkozás mintegy 2 százaléka. Budapesten 2017-ben még több mint 10 ezer cég működött így, ma már csupán 2500. A csökkenés okaira az adatokat szolgáltató NAV nem tért ki.

A Népszava összeállítást készített az önkormányzati szemétszállítókról, amelyből kiderül: a társaságok fele 15 százalék alatti saját tőkével rendelkezik. A 28 alultőkésített hulladékszállító összesen 50 milliárd forintos hitelállománnyal bír, így a lap által megkérdezett szakértő szerint szinte az egész hulladékszállítási ágazat a tönk szélén áll.

A Magyar Idők arról ír, hogy már kérhetik az ezer milliárd forintos keretösszegből működő, hosszú lejáratú, rögzített kamatú növekedési hitelt a kis- és közepes vállalkozások. A hitelkeret mellett hasonló méretű pályázati pénz is segíti a vállalkozásokat, elsősorban a technológiai javuláshoz, innovációhoz kapcsolódó fejlesztésekben.

A Portfolio cikke szerint bár tavaly volt olyan pillanat, amikor a Tesla közel állt a csődhöz, a Modell 3 eladási adatai megmentették az elektromosautó-gyártót, amely újabb és újabb rekordokat ér el. A cég árfolyam ugyanakkor nagyot esett, az elemzők és a befektetői várakozásai ugyanis még ennél is optimistábbak voltak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×