eur:
394.42
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ilyet még nem mértek a fővárosban

Megdőlt a szélrekord, először mértek óránként 100 kilométeresnél is erősebb szelet Budapesten.

A szombaton viharossá fokozódó szélben a fővárosban megdőlt a napi szélrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

Mint kifejtették: december 22-én a nyugatias szelet több helyen kísérték erős, főleg a hegyvidéki területeken viharos lökések. Mostanáig ezen a napon 1987-ben volt a legnagyobb szél, akkor Budapest Örsöd állomáson több mint 85 kilométer/órás széllökést rögzítettek. Most a János-hegyen ennél jóval erősebb szél fújt,

óránkénti 102 kilométeres széllökés is előfordult, ezzel új fővárosi napi szélsebességrekord született.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: hétfőn egy hidegfront vonul át az ország felett, ennek hatására az ország legnagyobb részén esőre, a magasabb hegyeken havas esőre, hóra, délutántól a Tiszához közeli tájakon kisebb hózáporokra, az északkeleti határvidéken pedig reggel kis eséllyel ónos esőre is számítani kell.

A front mögött délutántól nagy területen megerősödik az északnyugati szél, a Dunántúli-középhegységben és Sopron térségében pedig viharos (óránkénti 70-80 kilométeres) széllökések is várhatók - írták.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×