eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Egy gyalogos kutyával megy át a zebrán az ónos esőben Budapesten, az Andrássy úton 2017. február 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Frontok jönnek-mennek, mindenféle csapadékot hoznak

Eső, havas eső, hó, viharos szél is jön a következő napokban.

Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a jövő héten szinte naponta váltják majd egymást a hideg-, és meleg frontok. A karácsonyi ünnepekre már hidegebb levegő érkezik, így a jövő hétre véget ér a szokatlanul enyhe idő, éjszaka a legtöbb helyen fagypont alá csökken a hőmérséklet, és napközben is csak kevéssel emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet. Szinte minden nap várható csapadék, esőre, havazásra egyaránt számíthatunk, de időnként ónos eső is eshet.

Hétfőn egy hidegfront vonul át felettünk, ennek hatására az ország legnagyobb részén esőre, a magasabb hegyeken havas esőre, hóra, délutántól a Tiszához közeli tájakon kisebb hózáporokra, az északkeleti határvidéken pedig reggel kis eséllyel ónos esőre is számítani kell.

A front mögött délutántól megerősödik az északnyugati szél, a Dunántúli-középhegységben és Sopron térségében pedig viharos (70-80 km/h) lökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között várható.

Kedden nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de reggel, délelőtt még lehet napsütés. A legtovább a Tiszántúlon marad napos az idő. Helyenként hózápor, majd délután északon elszórtan kisebb havazás előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Szerdán északkeleten közepesen, illetve erősen felhős, másutt inkább csak gyengén felhős lesz az ég. Főként északkeleten alakulhat ki néhány helyen hózápor, zápor. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×