INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

mszp

párbeszéd

tóth bertalan

karácsony gergely

európai parlamenti választások

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a Felkészülés az európai parlamenti választásra, szövetségi politika kialakítása címmel tartott közös sajtótájékoztatón a Villányi úti konferenciaközpontban 2018. november 10-én.

Összefog az MSZP és a Párbeszéd

Infostart / MTI

Közös listát állít a két párt a jövő májusi, európai parlamenti választásra. Közleményük szerint az Európa-párti erők szövetségéhez várják további pártok, civil szervezetek, szakszervezetek csatlakozását.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője szombaton Budapesten, az MSZP választmányi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar választók döntő többsége támogatója Magyarország európai uniós tagságának. Mint mondta, azért küzdenek, hogy azok az erők, amelyek az EU szétverésén dolgoznak, minél kisebb arányban tudják befolyásolni az uniós döntéseket.

Arra szövetkeznek, hogy az Európa-pártiak legyenek többségben az EP-választáson a fideszesekkel szemben

- mondta az ellenzéki politikus, aki szerint a Fidesz olyan Európa-politikát választott, amely az együttműködés szétfeszítéséről szól, populista, szélsőséges erőkkel szövetkezik, aminek semmi más célja nincs, mint saját hatalmának megszilárdítása.

Tóth Bertalan elmondta,

később állapodnak meg arról, hogy a közös listán kik szerepelnek. A lista összetételéről az MSZP elnöksége és a választmány január végén dönthet, február második felében pedig az MSZP kongresszusa hagyhatja jóvá.

Hangsúlyozta, tiszteletben tartják és elfogadják, ha valamely más párt úgy dönt, hogy külön listán indul.

A politikus bemutatta a választási szövetség szimbólumát, amelyet egy kitűzőn viselt és mögötte egy molinón is látható volt. A pártelnök a szív alakú logóról azt mondta, ez a szív azt fejezi ki, hogy Európa szíve Magyarország, és Magyarország szívébe fogadta Európát.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke örömét fejezte ki, hogy

a szocialisták választmánya "óriási többséggel" kötelezte el magát a Párbeszéddel közös lista mellett.

Elmondta, a Párbeszéd taggyűlése vasárnap egy hasonló javaslatot tárgyal, és ő társelnökként amellett fog érvelni, hogy folytassák a közös munkát az MSZP-vel. Karácsony Gergely szerint Magyarország és Európa is fordulópont előtt áll, a szélsőséges politikák, amelyek a magyar belpolitikát régóta meghatározzák, ma Európát is feszítik.

Mi abban hiszünk, hogy nemcsak egyszerűen meg kell őrizni az európai értékeket és az intézményrendszert, hanem folytatni kell a szociális Európa programját.

Hozzátette: azért küzdenek, hogy ne legyen különbség egy magyar polgár és más uniós tagállamok polgárai között az életesélyekben.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018