eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Lépett az önkormányzat a badacsonyi gyilkosság nyomán

Számos intézkedést tervez a Badacsonytomaji képviselő-testület a badacsonyi gyilkosság után, továbbá elismerő oklevél kitüntetésére javasolja azt a biztonsági céget, amelyik a a két elkövetőt elfogta.

A testület továbbá a rendőrkapitánysággal együtt vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy miként lehet Badacsony központi részén állandó rendőri felügyelettel javítani a helyzetet. A határozat kimondja, hogy a helyi csendrendeletet felülvizsgálják, a közterület-felügyeleti iroda felállításának lehetőségét pedig megvizsgálják.

A testület emellett javasolja a közterületen történő alkoholfogyasztás megtiltását, valamint a település központi részében a kamerarendszer kiépítésére is javaslatot tesz.

2019 pedig a biztonság éve lesz - áll a határozatban. A képviselő-testület egyébként őszinte részvétét fejezi ki az áldozat hozzátartozóinak.

A szombati, badacsonyi gyilkosság két gyanúsítottját már előzetes letartóztatásba helyezték. Pados Zita, a Veszprém Megyei Főügyészség ügyésze az InfoRádiónak azt mondta: halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult a két férfi ellen.

Az InfoRádió korábban megkérdezett egy helyi lakost is, aki a nevét ugyan nem vállalta, de azt mondta, hogy

a szóban forgó vendéglátóegység ezen a nyáron, jellemzően péntek és szombat esténként különösen vonzotta az erőszakos vendégeket.

Majd arról is beszélt, hogy a hétvégén esténként még sétálni sem mertek a környéken a helyiek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×