eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay.com

Egy magyar alkalmazás teljesen átalakíthatja a kegyeleti szokásokat

Már elérhető egy új magyar fejlesztésű kegyeleti szolgáltatás: a rendszer a legmodernebb technológiai eszközök alkalmazásával olyan lehetőséget biztosít a felhasználók számára, ahol az elhunyt online adatlapján személyes információkat, fotókat tölthet fel, megadhatja a sírhely adatait és megemlékezéseket írhat az elhunytról; az információk a sírhelynél mobilinternettel könnyedén letölthetők.

Egy chippel ellátott porcelánkő a síron, okostelefon és internet: máris megtekinthető az elhunyt emlékoldala. A rendszer a lapidaris.com oldalról érhető el; létrehozásának ötletét az adta, hogy egy sírhelyet akár interneten is meg lehessen találni – avat be a részletekbe Berencsi Máté, a kegyeleti szolgáltatás egyik ötletgazdája.

Az alkalmazás segítségével GPS alapján pontosan oda tudunk találni a keresett sírhelyéhez, valamint látjuk az elhunyt hozzátartozói által feltöltött fotókat, videókat, valamint

bárki megemlékezhet virtuális gyertyával, rövid üzenettel, úgynevezett csendes szavakkal.

Berencsi Máté hozzátette: a magyar fejlesztésú szolgáltatás lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy az elhunyt online adatlapja a sírhelynél könnyedén letölthető legyen. Akinek a telefonja nem támogatja az NFC-technológiát, a porcelán kövön található URL-t írhatja be a böngészőbe, hogy elérje az adatlapot.

A kegyeleti szolgáltatás igénybevételéhez a chippel ellátott porcelán követ kell megvásárolni, valamint az is szükséges, hogy a síron leolvasó kód legyen. A hozzátartozók halotti anyakönyvi kivonat másolatával igazolhatják, hogy jogosultak a szolgáltatás igénybevételére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×