eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Turista pár nézi a budavári Sziklakórház bejáratánál a tájékoztató táblát a főváros I. kerületében, a Lovas úton. Balra a várfal Savanyúleves bástyája látható, s azon a zenepavilon, az egykori vasárnapi térzenék helyszíne. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

A fővárosé lesz a Sziklakórház

A Sziklakórház ingatlana a magyar államtól, Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonába került és a továbbiakban a Sziklakórház Atombunker Múzeum a fővárosi múzeumok körében önálló, tematikus múzeumként működik tovább - közölte a múzeum.

A Sziklakórház Atombunker Múzeumot a Szikla Múzeumi Közhasznú Alapítvány üzemelteti. A múzeum azoknak a mindennapi hősöknek állít emléket, akik tanúbizonyságot tettek elszántságukról és hősiességükről a huszadik század legnehezebb időszakaiban - áll a közleményben.

A Sziklakórház Atombunker Múzeum látogatószáma 2017-ben meghaladta a 168 ezer főt, számos elismerést érdemelt ki Magyarországon és külföldön egyaránt: 2014-ben a Pulszky Társaság különdíjában részesült, 2018-ban a magas szintű látogatóbarát szolgáltatásaiért, a szervezeti kultúra fejlesztésében elért eredményeiért kapott elismerést. 2014 és 2018-ban az intézményt az Év Európa Múzeuma díjra jelölték, míg 2017-ben hatodik alkalommal nyerte el a Tripadvisor turisztikai portál Kiválósági tanúsítványát.

A múzeum kiállításai azzal a céllal jönnek létre, hogy megismertessék Magyarország sorsfordító eseményeit, és segítsék megértetni a látogatókkal a béke értékét, valamint az aktivitás, cselekvés fontosságát. Ezzel a küldetéssel készült el többek között 2011-ben a Friedrich Born emlékszoba, 2016-ban a Budapest ostroma kiállítás, valamint a 2017-ben megnyitott, európai szinten is egyedülálló Atombomba kiállítás - írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×