eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Szaúd-Arábia emelné a kőolaj árát – lapszemle

Szaúd-Arábia tovább emelte olajár-célját – írja a Portfolio. A Világgazdaság szerint gyorsan nő a termelői piacok száma. Kedvező idény vár a szamócatermesztőkre – áll a Magyar Időkben. Egyre több cég keres új alkalmazottat, a fejvadászok száma azonban csökken – írja a Népszava.

A Portfolio azt írja, hogy Szaúd-Arábia tovább emelte olajár-célját. A világ harmadik kitermelőjének számító ország immár a 80 és 100 dollár közötti sávban szeretné látni az olaj hordónkénti árát. A portál szerint ez arra utalhat, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete egyelőre nem tervez módosítani az összehangolt kitermelés-csökkentési intézkedésén.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy gyorsan nő a termelői piacok száma, már 260 működik belőlük az országban. A helyi termékek piacra jutását a kormány és az Európai Unió is támogatja – jegyzi meg a lap szerzője.

A Magyar Idők szerint kedvező idényben bízhatnak a szamócatermesztők, mert sem a fagy, sem az eső nem károsította a termést. A szüret májusban kezdődik, és a földi eperként ismert gyümölcs kicsit még olcsóbb is lesz, mint tavaly – olvasható a lapban.

A Népszava az egyik álláskereső portál adataira hivatkozva arról ír, hogy mind az álláshirdetések, mind pedig az ilyeneket feladó cégek száma jelentősen nőtt tavalyihoz képest. Miközben egyre több társaság keres új alkalmazottakat, a fejvadászok létszáma folyamatosan csökken – derül ki a lap összeállításából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×