eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nagy tételben vásárolják a jelzálogleveleket - lapszemle

Többet költenek a magyarok nyaralásra, de belföldön.

A Magyar Idők arról lehet olvasni, hogy 12 és fél százalékkal nőtt a szállásra, pihenésre fordított átlagos költés mértéke az első negyedévben, a legtöbb magyar belföldön nyaral idén. A Szallas.hu friss adatai szerint idén a hosszú hétvégék kivételes gyakorisága, illetve a lakosság elkölthető jövedelmének emelkedése miatt a szakértők egész évben jelentős bővülést várnak a magyarországi utazási piacon.

A Világgazdaság arról ír, hogy nagy tételben vásárolják a jelzálogleveleket. A lap kiemeli, hogy az idén már kilenc jelzáloglevél-aukciót tartottak a magyar jelzálogbanok olyan hitelpapírokból, amelyek megfelelhetnek a Magyar Nemzeti Bank programja feltételeinek. Az értékpapírokkal, amelyeket bevezettek a tőzsdére, összesen 110 milliárd forint forrást vontak be.

A Portfolio az informatikusok fizetéséről készített összeállítást. A portál hangsúlyozza, hogy a szakmán belül a 250 ezer forinttól, a 800 ezren át, egészen az 1,8 millió forintos havi fizetésig is lehet keresni. A szakértők szerint a magyar gazdaságból akár 60 ezer informatikus is hiányozhat, emiatt a bértárgyalásokon gyre magasabb összegeket mernek kérni a pályakezdők is. A legfontosabb elvárások között van a nyeltudás és a szakmai tapasztalat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×