eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin
Roissy, 2018. február 22.Az Air France francia légitársaság béremelést követelő, sztrájkoló dolgozói vonulnak Charles de Gaulle nemzetközi repülőtéren a Párizs közelében lévő Roissyban 2018. február 22-én. A pilóták és a légiutas-kísérők 6 százalékos béremelést szeretnének. (MTI/EPA/Yoan Valat) *** Local Caption *** 52913429
Nyitókép: YOAN VALAT

Sztrájk az Air France-nál, budapesti járatokat is töröltek

Több budapesti járatát is törölte az Air France légitársaság dolgozóinak nyolcadik sztrájknapja miatt - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője.

Az MTI információi szerint az Air France francia légitársaság dolgozóinak nyolcadik sztrájknapján, április 17-én, kedden a járatok 70 százaléka fog közlekedni.

Ez lesz a nyolcadik munkabeszüntetés a fizetésemelés érdekében februárban indult tiltakozás során. Az ágazatban dolgozó 11 szakszervezet béremelésért sztrájkol, hiszen 2011 óta nem volt erre példa. A szakszervezetek és a vezetőség közötti tárgyalások után a dolgozók nem vonták vissza a sztrájkfelhívást,

amely ezen a héten keddre és szerdára vonatkozik, majd április 23-24-én lesznek a következő munkabeszüntetések.

A tengerentúli járatoknak csak 55, az európaiaknak 65, a belföldieknek pedig mintegy 80 százaléka indul el kedden, s a közlekedő járatok esetén is fennakadásokra, és késésekre kell számítani.

Nem tudnak megegyezni

Az MTI szerint a légi-közlekedési szakszervezetek 6 százalékos béremelést akarnak, míg a cégvezetés a fizetések reálértékét megtartó 1 százalékos emelést a múlt héten 2 százalékra módosította az idei évre, s 2019 és 2021 között további 3,6 százalékos emelést javasolt, de a szakszervezetek nem fogadták el az ajánlatot. A menedzsment szerint nem lehet teljesíteni a dolgozók követelését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszú távú növekedési terve.

Magyarországra is kihat a sztrájk

Hardy Mihály a Budapest Airport szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy a mai napon 4 járatuk menne Párizsból, ezeknek a felét kénytelen volt törölni az Air France. Kimarad a menetrend szerint Párizsból 9.05-kor és a 22.55-kor érkező járat. Nem indult el Budapestről a 9.50-es járat sem.

"Viszonylag jó hír viszont az utazóknak, hogy két járat azért ma közlekedik, a 16:25-ös, és a 17 óra 20-as járat megérkezik, és 50 perc múlva visszafordul, és megy is Párizsba"

- mondta Hardy Mihály.

Hozzátette, hogy akiknek váltottak jegyet valamelyik gépre, azok már értesültek az Air France-tól a sztrájkról, és annak hatásairól.

Hardy szerint a francia légitársaság valamilyen módon biztos, hogy megoldja, hogy az utasok eljussanak az úti-céljukhoz, akár a csoporthoz tartozó másik légitársaságon keresztül, vagy kerülőúton, vagy harmadik légitársasággal.

"Azoknak a külföldieknek, akiknek nincs Magyarországon lakásuk, vagy ezt kérik, őket természetesen szállodában helyezik el Magyarországon, mindaddig amíg nem sikerül megoldást találni"

- mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×