eur:
393.75
usd:
365.31
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Panoráma naplemente előtt.
Nyitókép: MTI

Nagy lehetőségek előtt áll a főváros

Megakoncerteket és konferenciákat is rendezhetnek majd az új Puskás Ferenc Stadionban - hangsúlyozta a 150 milliárd forintos projektről Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa az InfoRádió Aréna című műsorában.

A februári-márciusi kedvezőtlen időjárás ellenére rendben halad a Puskás-stadion építése - jelezte Fürjes Balázs. 2019 végére kell elkészülnie a beruházásnak, az építkezés nehezebb része még hátravan. A kivitelező komoly kötbérrel vállalta a munkálatok befejezési határidejét. Hozzátette: azért is kell időre elkészülni, mert Magyarország,

Budapest - történetében először - 2020-ban UEFA Európa-bajnoki mérkőzéseknek, csoport- és nyolcaddöntőknek lesz a házigazdája.

Fürjes Balázs elmondta, hogy a helyszín egy 21. századi rendezvényközpont is lesz, koncertek mellett legfeljebb 2 ezer fős konferenciáknak is otthont ad majd, valamint bankettek, termékbemutatók, fogadások megrendezésére egyaránt alkalmas lesz.

A kormánybiztos jelezte azt is, hogy Csepelen atlétikai stadion építése kezdődhet 2020-ban, vagy 2021-ben.

Fürjes Balázs megjegyezte, hogy az elmúlt évek megfeszített munkája után is számos fejlesztés vár Budapestre.

A legtöbb tartalék az elővárosi közlekedésben van.

A vasutat és a HÉV-et jobban a város szolgálatába kell állítani. Kiemelte azt is, hogy a Duna parttal is kezdeni kéne valamit, mert a terület nagy részét ma autóutak választják el a várostól és a lakóktól, pont a város közepén. Holott ez nagy kincs, a Duna-partot ezért megközelíthetővé, élhetővé, használhatóvá kell tenni.

A kormánybiztos szerint a főváros a megfelelő fejlesztésekkel a valaha volt legsikeresebb korszaka előtt állhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×