eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a 17. vizes világbajnokságot értékelő sajtótájékoztatón a Duna Arénában 2017. július 30-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Fürjes Balázs: a nagyközönség számára is megnyílik a Duna Aréna

A Duna Aréna világbajnokság utáni átépítése hamarosan véget ér. Májusban szinkronúszó világkupát rendeznek az épületben, amelyet azt követően a nagyközönség is birtokba vehet – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fürjes Balázs, a kiemelt fővárosi beruházások kormánybiztosa.

„Ezeket a létesítményeket, tényleg azzal a jelszóval, hogy legyen több mint egyetem, több mint uszoda, több mint versenyuszoda, ami felépül most a Duna Arénára célozva, azért is építjük, hogy a lakosság számára ezek elérhetők legyenek” – hangsúlyozta a kormánybiztos. A világbajnokság helyszínéül szolgáló épületet úgy építették meg, hogy a verseny alatt a két hosszanti oldalon ideiglenes nagy lelátószerkezetet emeltek, melyekből – elbontásuk után – kisebb csarnokok és parkolóház építhető.

Májusban szinkronúszás világkupa lesz az uszodában, azt követően megnyílik majd a nagyközönség számára is – tájékoztatott Fürjes Balázs. „Gyerekmedencét, tanmedencét is építettünk, illetve az egyik 50 méteres medencének úgy építettük meg az alját, hogy az emelhető legyen” – emelte ki a kormánybiztos. Edzéshelyszíne lesz továbbá a magyar korosztályos és versenysportnak.

„Tehát itt válogatott, illetve klubok kereteiben sportoló lurkók, gyerekek, fiatalok, tinédzserek, felnőttek, úszók, vízilabdázók, műugrók és szinkronúszók fogják edzés helyszínként, gyerekek és fiatalemberek sokasága, több százan, több ezren használni hetente”

– emelte ki. De a lakosság is vehet jegyet, bérletet, és szabadidő-sportolók és hobbiúszok is használhatják majd a Duna Arénát.

A beszélgetést teljes hosszában meghallgathatják csütörtök este hat órától az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×