eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Vesztettek a bankbetéten a háztartások - lapszemle

Tavaly a részvények és a nyugdíjpénztárak hozták a legnagyobb árfolyamnyereséget a lakosságnak - írja a Világgazdaság. A Portfolio a forint esetleges kockázatairól ír.

A Világgazdaság azt írja, hogy tavaly a részvényeken és a nyugdíjpénztárakon nyertek a legtöbbet a háztartások. A készpénz, a hitelpapírok és a bankbetétek mennyisége is nőtt, de ezeken veszteség keletkezett, az alacsony kamatkörnyezetben csaknem 57 milliárd forintot buktak a háztartások.

A Portfolio arról számol be, hogy 33 feltörekvő piaci deviza közül a forint esetében áll fenn a harmadik legnagyobb kockázata annak, hogy a következő fél évben komoly nyomás alá kerül – ez a Nordea elemzéséből derült ki. A skandináv bank szakértői szerint elsősorban a forint relatív túlértékeltsége és az infláció okozhatnak problémát a közeljövőben.

A Pénzcentrum közölte, hogy fokozatosan eltűnik a műanyag az egyik áruházlánc saját márkás termékeinek csomagolásáról. A környezettudatosság jegyében először az energiaitalok csomagolóanyagát számolják fel augusztus végétől. A papírtálcákról eltűnik a műanyag, így Magyarországon évente csaknem 5 tonnával kevesebb fóliát kell majd erre felhasználni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×