eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ezért bukhatta el az OTP a román bankvásárlást – lapszemle

A Portfolio szerint találgatások indultak arról, miért nem hagyta jóvá a román jegybank az OTP bankvásárlását. Kedvező a magyarországi üzleti környezet megítélése a német cégek körében – írja a Magyar Idők. Slágerré vált a személyi kölcsön az alacsony kamatok miatt – áll a Magyar Nemzet cikkében.

A Portfolio azt írja, hogy a román jegybank sokak meglepetésére nem hagyta jóvá az OTP romániai bankvásárlását. Indoklás nem volt, ezért találgatások indultak arról, hogy mi állhat a furcsa döntés hátterében. Egy román lap elég meredek elmélettel állt elő. Szerintük a pénzintézet az OTP nagytulajdonosa miatt nem vehetett bankot Romániában. Megdet Rahimkulov ugyanis szerepel azon az amerikai feketelistán, amely a Kremlhez és Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló üzletemberek nevét tartalmazza.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy kedvező a magyarországi üzleti környezet megítélése a német cégek körében. A vállalati szférában tapasztalt jó hangulat egybecseng a német és a magyar gazdaságra vonatkozó legújabb előrejelzésekkel – jegyzi meg a lap szerzője.

A Magyar Nemzet szerint slágerré vált a személyi kölcsön az alacsony kamatok miatt, és ez jelentősen felpörgette a lakossági fogyasztást. Januárban nyolcvan százalékkal több ilyen típusú kölcsön talált gazdára, mint egy évvel korábban, az összege pedig elérte a 27,2 milliárd forintot. A legtöbben autóvásárlásra, lakásfelújításra, háztartási gépekre és hitelkiváltásra fordítják a kapott pénzt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×