eur:
394.94
usd:
363.47
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

A BKV elismerte: beázik a 4-es metró

A BKV megerősítette, hogy beázik a 2014-ben átadott 4-es metró Bikás parki megállója. A társaság felszólította a kivitelezőt a probléma megoldására.

Továbbra is beázik a 4-es metró több állomása – jelezték az InfoRádió hallgatói, és fényképeket is küldtek szerkesztőségünkbe. A fotókon látszik, hogy egyes állomásokon, a többi között a Bikás Parknál több vödröt helyeztek ki, ezek többnyire meg is telnek, de az is látható a fényképeken, hogy az állomás falán jelentős mennyiségű víz folyik be a sínek közé a 2014-ben átadott állomáson.

Megkerestük a Budapesti Közlekedési Központot és a BKV-t, hogy mit tudnak a problémáról, hogyan és mikor szüntetik meg, és mennyire veszélyes, hogy rossz idő esetén a sínek közé folyik az esővíz.

A BKV sajtóosztálya közleményében megerősítette értesüléseinket, és kiemelte, hogy a vizesedési problémákat többször, garanciális és szavatossági időszakban is jelezték az érintett állomásokat építő vállalkozóknak. A BKV intézkedett is a helyzet megoldása érdekében: mivel a garanciális időszak már lejárt, a jogszabály által biztosított szavatossági időszak azonban még tart, a BKV – ahogy ezt már korábban többször megtette – újra felszólította a kivitelezőt a hiba kijavítására.

A Metróért Egyesület már tavaly novemberben jelezte, hogy beázik a 4-es metró Gellért téri megállója. A szervezet a közösségi oldalán több fotóval illusztrálta, hogy a világ 10 legszebb állomása közé választott megállóban mállik fal, és esnek le mozaikok.

A hallgatóink által beküldött Bikás parki megállóról az év elején is megjelentek fényképek a közösségi oldalakon, a budai metróállomás már akkor is több ponton beázott, és vödrökbe gyűjtötték a vizet. Ennek ellenére előfordul, hogy a vödrök körül nagy tócsákban áll a víz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×