eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Jön a hideg, és brutális bírság fenyegeti az ingatlantulajdonosokat

Jön a hideg, és brutális bírság fenyegeti az ingatlantulajdonosokat

A fagyban többet kell fűteni, de ha valaki szeméttel teszi, sokba kerülhet.

Az előrejelzések szerint akár -15 foknál is hidegebb éjszakák jönnek, az idei tél leghidegebb léghulláma áraszthatja el a Kárpát-medencét. A Pénzcentrum a hideg időjárás miatt arra figyelmeztet, hogy nem csak a fűtési számla jelenthet nagyobb terhet. 

A tűzifa folyamatos drágulása okán egyáltalán nem meglepő, vidéken és a nagyvárosok peremkerületeiben bevett szokás, hogy télen szeméttel fűtik be a kályhákat. Mindez jelentősen megemeli a szálló por koncentrációját, a porszennyezés háromnegyedéért felelős például ez a típusú égetés. Emellett rengeteg egyéb mérgező anyag is a levegőbe kerülhet a különböző összetételű műanyagokból vagy a bútorlapokat összetartó ragasztóanyagból. A potenciális természeti károkat és az emberek egészségének károsítását figyelembe véve nem meglepő, hogy az illegális szemétégetésért bizony komoly bírságokat,

75 és 300 ezer forint közötti büntetést

szabhatnak ki a hatóságok, ha a tevékenység zárt térben történik, szabadtéren mindez 25-100 ezer forintjába kerülhet egy szabálysértőknek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×