eur:
368.33
usd:
344.45
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Jön a hideg, és brutális bírság fenyegeti az ingatlantulajdonosokat

Jön a hideg, és brutális bírság fenyegeti az ingatlantulajdonosokat

A fagyban többet kell fűteni, de ha valaki szeméttel teszi, sokba kerülhet.

Az előrejelzések szerint akár -15 foknál is hidegebb éjszakák jönnek, az idei tél leghidegebb léghulláma áraszthatja el a Kárpát-medencét. A Pénzcentrum a hideg időjárás miatt arra figyelmeztet, hogy nem csak a fűtési számla jelenthet nagyobb terhet. 

A tűzifa folyamatos drágulása okán egyáltalán nem meglepő, vidéken és a nagyvárosok peremkerületeiben bevett szokás, hogy télen szeméttel fűtik be a kályhákat. Mindez jelentősen megemeli a szálló por koncentrációját, a porszennyezés háromnegyedéért felelős például ez a típusú égetés. Emellett rengeteg egyéb mérgező anyag is a levegőbe kerülhet a különböző összetételű műanyagokból vagy a bútorlapokat összetartó ragasztóanyagból. A potenciális természeti károkat és az emberek egészségének károsítását figyelembe véve nem meglepő, hogy az illegális szemétégetésért bizony komoly bírságokat,

75 és 300 ezer forint közötti büntetést

szabhatnak ki a hatóságok, ha a tevékenység zárt térben történik, szabadtéren mindez 25-100 ezer forintjába kerülhet egy szabálysértőknek.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Exkluzív
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×