eur:
389.15
usd:
363.49
bux:
68159.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban

Lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt meg - közölte vasárnap a helyi csendőrség.

A repülőgép szombat délután tűnt el a radarok képernyőjéről és Saint-Laurent-la-Roche településnél zuhant le. A roncsokat vasárnapra virradó éjjel találták meg a hatóságok.

A repülő szombaton a Párizstól délnyugatra található Toussus-le-Noble repülőteréről szállt fel és a svájci határ közelében, az Alpokban található Annemasse-ba tartott, ahol este 7 órakor kellett volna leszállnia.

A rendőrséget délután 5 órakor értesítették arról, hogy a kétmotoros repülőgép eltűnt, nem sokkal később pedig szemtanúk jelezték a tűzoltóknak, hogy Saint-Laurent-la-Roche-nál láttak egy nagyon alacsonyan repülő, láthatóan bajba jutott gépet.

A rendőrség nagy erőkkel, köztük egy helikopterrel kezdte meg a repülő keresését, végül egy termikus kamera segítségével tudta a sötétben beazonosítani a baleset helyszínét, ahol a repülő roncsait éjfélkor találták meg.

Egy francia állampolgárságú házaspár és egy tízéves gyerek holttestét találták meg a roncsok között a csendőrség közleménye szerint.

A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

„A NATO átlépte a vörös vonalat!” – ezzel a címmel tett ki Facebook-oldalára rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentkezés elsősorban a NATO által előkészített, 100 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt támogatási csomagról szólt, melyet a katonai szövetség a következő 5 évre tervez elosztani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×