eur:
393.13
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Óriási különbség a panelek között - lapszemle

A Magyar Időknek a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségi minisztere nyilatkozott. A Magyar Nemzet szerint országos hiány van a rotavírus elleni védőoltásból.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy országos hiány van a rotavírus elleni RotaTeq védőoltásból. A vakcinahiány azok számára okozhat komoly problémát, akik elkezdték beadatni gyermeküknek a három részből álló oltássorozatot, ennek a harmadik eleme hiányzik ugyanis a patikákból, ami nélkül a nem lesz védett a gyermek, ráadásul az oltást csak nyolc hónapos korig lehet beadatni.

A Magyar Idők Lévai Katalinnal, a Medgyessy-kormány esélyegyenlőségi miniszterével készített interjút, aki szerint az vezetett a jelenlegi helyzethez, hogy a baloldali pártok egymással voltak elfoglalva, adósok maradtak az alternatívák felmutatásával. Lévai Katalin új pártja is tárgyalt más pártokkal az összefogásról, ám végül elutasították.

A Magyar Hírlapnak Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese adott interjút, aki szerint egyre több fiatal tartja kiszámíthatónak és vonzónak a pedagógus pályát, ezt mutatja az is, hogy 30 százalékkal nőtt a képzésre jelentkezők száma. Hajnal Gabriella szerint a pedagógushiány nem olyan mértékű, mint azt az ellenzék igyekszik elhitetni.

A Nemzeti Sport Online cikkéből kiderül: a János Kórházban kezelt Mészöly Kálmán szívproblémája mellé kétoldalú tüdőgyulladást is kapott, szervezete legyengült, így nincs olyan állapotban, hogy műthető legyen.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: nagyon jelentős árkülönbségek mutatkozhatnak a felújított és a közepes állapotú panellakások árai között. Az akár 20-25 százalékos ártöbbletért a lap szerint érdemes lehet beruházni. Az elmúlt időszakban Budapesten a legnagyobb mértékben a káposztásmegyeri lakótelepen nőtt a négyzetméterenkénti ár, ami most 80 ezer forinttal több mint négy-öt éve.

A Portfolio arról ír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a munkaügyi hatóságokkal közösen ellenőrzi azt, hogy a munkáltatók januárban a szabályokat betartva jelentették-e be dolgozóikat. Elsősorban azt vizsgálják, hogy a dolgozók megkapták-e a 8 százalékkal megemelt minimálbért, illetve a 12 százalékkal magasabb összegű garantált bérminimumot. Az ellenőrzésre azok a cégek számíthatnak, amelyek minimálbér alatti bért fizetnek alkalmazottaiknak.

A Magyar Nemzet cikke szerint 12 millió forintból újulhat meg Galamb József 1922-ben, Európában elsőként megnyitott Ford autókereskedésének homlokzata. A cég világhírű konstruktőre makói üzletében a magyar autógyártást kívánta megalapozni. Az épület az államosítás után az enyészeté lett, mára az előtte húzódó kerékpárút miatt kivágott fák sem védik az egyedi homlokzati festést: a márka 1922-es autómobiljainak reklámképeit.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×