eur:
393.87
usd:
368.5
bux:
66309.86
2024. április 24. szerda György
Orbán Viktor fontos felkérést kapott

Orbán Viktor fontos felkérést kapott

Nem válaszolt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a diáktüntetők követeléseire a megadott határidőig, ezért a szervezők nyilvános vitára hívják ki a miniszterelnököt. Ha Orbán Viktor nem fogadja el a felkérést, akkor újabb demonstrációt rendeznek.

Februárban és nyilvánosan akarnak vitázni a Független Diákparlament képviselői Orbán Viktor miniszterelnökkel - mondta az InfoRádiónak Gyetvai Viktor, a diáktüntetések egyik szervezője.

"Az elmúlt időszakban nem nagyon volt példa arra, hogy a miniszterelnök úr kiállt nyilvános vitára. Azt gondoljuk, hogy fiatal demokrataként a fiatalok hangját remélhetőleg meghallja, és úgy, mint aki annak idején részt vett a rendszerváltásban, segítsen nekünk az oktatási rendszerváltásban, mert ez egy közös nemzeti ügy. Ha a kormányfő tényleg azt szeretné, hogy a magyarok megfelelően tanulhassanak, az oktatásban olyan munkaerőt képezzenek, amely megállja a helyét a munkaerőpiacon, akkor elfogadja ezt a meghívást" - mondta Gyetvai Viktor.

De ha mégsem, akkor újra tüntetni fognak - tette hozzá. A diákok határideje február 7., vagyis ha Orbán Viktor addig nem vállalkozik a nyilvános vitára, akkor február 23-án nagyszabású demonstrációt tartanak Budapesten. Ide várnak minden olyan, felelősen gondolkodó magyar állampolgárt, aki szeretne tenni az oktatás ügyéért, hogy "egy fejlettebb, diákközpontú, igazságos oktatási rendszerben tanulhassunk, ahol meghallgatják a tanárok és a diákok véleményét is".

Ez nem egy kormányellenes tüntetés, hanem alapvetően az oktatási rendszer fejlesztéséért szervezett tüntetés

- szögezte le Gyetvai Viktor. "Nem szeretnénk ezen változtatni. Azt szeretnénk, hogy a kormány valljon színt: érdekelt-e abban, hogy a diákok sokkal jobb körülmények között és normális oktatásban tanulhassanak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábban azt mondta, hogy a tüntetések szervezői politikai célokra használják fel a diákokat és a tanárokat.

A miniszterelnök egyelőre nem reagált a kihívásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×