eur:
394.31
usd:
371.62
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Többször is sikerrel járt a csaló álrendőr

Többször is sikerrel járt a csaló álrendőr

Rendőrök fogták el azt a kazincbarcikai álrendőrt, aki több százezer forintot csalt ki áldozatától.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság P. Ferenc 36 éves helyi lakossal szemben. A gyanúsított elfogása, azaz 2018. január 30-a előtt több alkalommal rendőrnek adta ki magát egy nőnek. Az ígérte a sértettnek, hogy egy ittas járművezetés miatt - az öccsével szemben - indított eljárásban közbenjár, enyhíti a büntetést, sőt meg is szünteti azt.

A férfi először 2018. január 26-án „letétbe helyezésre” kért pénzt a sértettől, majd egy nap múlva „kártérítés jogcímén”. Harmadik alkalommal „óvadék” címén próbálkozott sikeresen újfent az álrendőr, aki így

összesen több mint fél millió forintot csalt ki.

A bejelentést követően a nyomozók azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

Kezdeményezték a bűnügyi őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

Többször is sikerrel járt a csaló álrendőr

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy "a rendőrt egyenruhája, szolgálati jelvénye valamint fényképpel ellátott szolgálati igazolványa igazolja. Polgári ruhás kollégáinkat, köztük a nyomozókat csak az igazolvány és a jelvény igazolja. A szolgálati jelvény felső részén „RENDŐRSÉG” felirat, míg az alsó részén ötjegyű, egyedi azonosítószám található, továbbá a kettő között piros-fehér-zöld mezőben egy kard mérleggel együtt van ábrázolva".

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×