INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

soros györgy

reakció

magyarország

Soros György ismét beleállt a kampányba

Infostart

A magyar származású amerikai üzletember ezúttal a Népszavában és a hvg.hu oldalán közölt egy véleménycikket. "A gyűlöletkeltés kudarca" című írásban figyelemelterelő, gyűlöletkeltő propagandakampánynak minősíti a nemzeti konzultációt és cáfolja, hogy bevándorlókkal akarja elárasztani Európát.

"A nemzeti konzultáció és eredményének közzététele egy olyan átfogó propagandakampány legújabb felvonása, amelyet az adófizetők pénzéből, a kormányhoz közel álló reklámcégeket gazdagítva finanszíroz egy olyan kormány, amely nem a köz javát, csak saját hatalmi és anyagi érdekeit tartja szem előtt" - írja Soros György. Ezt korábbi videóüzenetében is megfogalmazta:

„Tragédia Magyarországnak, hogy a jelenlegi kormánya a valóság kiforgatásával és a lakosság félrevezetésével próbálja magát hatalmon tartani.”

Az üzletember szerint a kormány gyűlöletkeltéssel akarta elterelni a figyelmet az oktatás és az egészségügy problémáiról, de kudarcot vallott. Cáfolja a Soros-terv létezését és saját brüsszeli befolyását, mint ahogyan azt is, hogy bevándorlókkal akarja elárasztani Európát.

Hangsúlyozza, hogy a befogadás szerinte is csak önkéntes lehet. Úgy fogalmaz, hogy a "nyílt társadalom" nem nyitott határokat és tömeges bevándorlást jelent.

"A nyílt társadalom azon a feltevésen alapul, hogy egyikünknek sincsen kulcsa a biztos igazsághoz, és a békés egymás mellett élés érdekében tiszteletben kell tartanunk mások, embertársaink, beleértve a kisebbségek véleményét. A nyílt társadalom – ahogyan Marxot kritizálva a filozófus, Karl Popper megfogalmazta – mindenek előtt a kritikus gondolkozáson, és a közérdeket érintő kérdések aktív társadalmi vitáján alapszik" - írja Soros György.

Felhívja a figyelmet arra, hogy a kormány a szülőföldje ellenségeként állítja be, pedig az elmúlt évtizedekben 400 millió dollárt költött el Magyarország támogatására.

Kapcsolódó hang

Soros György megint válaszolt a kormány vádjaira
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018