eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Soros György ismét beleállt a kampányba

Soros György ismét beleállt a kampányba

A magyar származású amerikai üzletember ezúttal a Népszavában és a hvg.hu oldalán közölt egy véleménycikket. "A gyűlöletkeltés kudarca" című írásban figyelemelterelő, gyűlöletkeltő propagandakampánynak minősíti a nemzeti konzultációt és cáfolja, hogy bevándorlókkal akarja elárasztani Európát.

"A nemzeti konzultáció és eredményének közzététele egy olyan átfogó propagandakampány legújabb felvonása, amelyet az adófizetők pénzéből, a kormányhoz közel álló reklámcégeket gazdagítva finanszíroz egy olyan kormány, amely nem a köz javát, csak saját hatalmi és anyagi érdekeit tartja szem előtt" - írja Soros György. Ezt korábbi videóüzenetében is megfogalmazta:

„Tragédia Magyarországnak, hogy a jelenlegi kormánya a valóság kiforgatásával és a lakosság félrevezetésével próbálja magát hatalmon tartani.”

Az üzletember szerint a kormány gyűlöletkeltéssel akarta elterelni a figyelmet az oktatás és az egészségügy problémáiról, de kudarcot vallott. Cáfolja a Soros-terv létezését és saját brüsszeli befolyását, mint ahogyan azt is, hogy bevándorlókkal akarja elárasztani Európát.

Hangsúlyozza, hogy a befogadás szerinte is csak önkéntes lehet. Úgy fogalmaz, hogy a "nyílt társadalom" nem nyitott határokat és tömeges bevándorlást jelent.

"A nyílt társadalom azon a feltevésen alapul, hogy egyikünknek sincsen kulcsa a biztos igazsághoz, és a békés egymás mellett élés érdekében tiszteletben kell tartanunk mások, embertársaink, beleértve a kisebbségek véleményét. A nyílt társadalom – ahogyan Marxot kritizálva a filozófus, Karl Popper megfogalmazta – mindenek előtt a kritikus gondolkozáson, és a közérdeket érintő kérdések aktív társadalmi vitáján alapszik" - írja Soros György.

Felhívja a figyelmet arra, hogy a kormány a szülőföldje ellenségeként állítja be, pedig az elmúlt évtizedekben 400 millió dollárt költött el Magyarország támogatására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×